Sharing is caring

"Dette er en blogg for virksomheter som bruker eller vurderer å bruke Microsoft Dynamics AX som forretningssystem. Her finner du tips og råd, kritiske refleksjoner og åpne vurderinger av teknologi og dens menneskelig anvendelse. Vi kaller det Techknowledge. "

Espen Hartz


Det er med skrekkblandet fryd jeg skriver dette første innlegget til Advanias egen blogg. Skrekk fordi det å eksponere sine meninger offentlig kan være en krevende øvelse, både hva gjelder kontinuerlig oppfinnsomhet, relevans og håndtering av respons. Fryd fordi jeg har en sterk tro på at deling av kunnskap og erfaring er positivt. Positivt for våre kunder og partnere, positivt for markedet og for bransjen. 

Hvem er vi?
Advania er en partner av Microsoft som leverer forretningssystemer til bedrifter, også kalt ERP (Enterprise Resource Planning). Tidligere utviklet vi også programvare selv. Nå er vårt fokus å være gode rådgivere. Microsoft utvikler teknologien og vi hjelper kundene våre med kunnskap om prosesser, teknologisk kompetanse og forvaltning. Advania har vært i markedet gjennom flere tiår, under flere navn. Vårt selskap består i dag av konsulenter som har jobbet en mannsalder i IT-bransjen, men også konsulenter som er nyutdannede toppkandidater og young professionals. I Advania ser vi på mangfold som vesentlig for innovasjon og vekst og vi har en langt høyere andel kvinner enn hva som er gjennomsnittet i IT-bransjen.

Hvorfor blogg?
Advania lever av og for teknologi. Som markedsdirektør ser jeg det naturlig at dette gjenspeiles i vår markedskommunikasjon. Men hvorfor velger vi å være heldigitale i en tid hvor avisannonsen blir stadig billigere? For det første er Advania B2B, vi selger til andre bedrifter i segmentet medium til enterprise. Ved å kommunisere på en blogg kan vi dele langt mer informasjon og bedre beskrive hva vi driver med. Hensikten er naturligvis markedsføring. Men like viktig er det å dele relevant informasjon, tips og råd med våre kunder - være åpen i vår refleksjon om utfordringer, eksempelvis om nye versjoner av Microsoft Dynamics AX. Ambisjonen vår er å bygge en blogg som både utfordrer og er et sted hvor det blir naturlig å søke informasjon og inspirasjon.

Det er ikke så mange fremtredende stemmer i det norske ERP-markedet. På denne bloggen vil du derfor finne betraktninger om teknologi og hva den kan brukes til. Du vil møte en ærlig blogg. Naturligvis har den også et kommersielt perspektiv. Bloggen blir ikke politisk og dypt inn i teknologien vil jeg ikke gå. Mitt fokus vil være på hva man kan få ut av god bruk av teknologi. Det vil ikke handle om hvordan man setter sammen 1 og 0, men hvordan teknologi kan anvendes smart. I Advania kaller vi det TECHKNOWLEDGE.