En liten dings. Om livet før og etter app for reiseregninger.

I dag vil jeg hylle en liten app som har gjort livet mitt lettere. Personlig lønnsomhet bidrar den faktisk også til! Jeg sikter til mobilappen som gjør at jeg endelig har fått orden på reiseregningene mine. Som mange av dere som leser denne bloggen er jeg mye på farten. Det dukker opp en lunsjregning her og en taxikvittering der. Utlegg for middag med kunder har du også kanskje opplevd å miste?


Før måtte jeg logge inn i Dynamics AX og lage reiseregningen min derfra. Det finnes helt klart  oppgaver jeg synes er mer interessant, og jeg endte mang en gang med å utsette jobben til jeg satt med en bunke kvitteringer og lang utskrift fra kredittkortet. Så satt jeg der og måtte ta igjen mange ukers arbeid, ikke særlig blid.  


Nå er denne irriterende “steinen i skoen” fjernet. Nå bygger jeg reiseregningene mine mens jeg er på farten. Mens jeg venter på Flesland tar jeg bilde av taxikvitteringen og sender den via appen inn i systemet. Når jeg sitter på toget fra Sandefjord gjør jeg det samme med faktura fra togbilletten. Slik blir ingenting liggende i bunker på arbeidspulten lenger. Jeg får det unna og kan enkelt bekrefte den enkelte reiseregning i AX før den automatisk sendes til min nærmeste leder for godkjenning før den går til utbetaling.  


Jeg har kontroll på utleggende mine og taper ikke på jobbreiser slik jeg før har gjort. Plutselig har økonomiavdeling blitt min beste venn.


PS: Mobil og nettbrett kan også brukes til å hente ut rapporter med ferske styringstall for din virksomhet. Med AX og en liten dings kan du on the go ha tilgang og mulighet for effektiv tidsbruk. Mens du nyter togturen eller får tiden til å gå på en flyplass.

 

Hilsen Espen Hartz