Inntrykk fra Microsoft Worldwide Partner Conference 2016

""Dette er en blogg for virksomheter som bruker eller vurderer å bruke Microsoft Dynamics AX som forretningssystem. Her finner du tips og råd, kritiske refleksjoner og åpne vurderinger av teknologi og dens menneskelig anvendelse. Vi kaller det Techknowledge""

Ole Morten Settevik


Advanias adm.dir Ole Morten Settevik deltok i sommer på Microsoft Worldwide Partner Conference i Toronto. Les hans gjesteblogg om læring fra Canada hvor han sammen med 16.000 deltakere fra hele verden fikk siste nytt fra Microsoft. 

 

Satya Nadella, Microsoft CEO, åpnet WPC 2016 med en presentasjon av Microsoft sin visjon og viktigste investeringsområder i FY2017. Nøkkelordet er digital transformasjon og behov for forandring. I sin keynote snakket Satya om:

- Engage customers

- Empower employees

- Optimize operations

- Tranform products


Disse stikkordene var elementer i alle presentasjoner under WPC og alt handler om Microsoft «productivity tools and the cloud». For Advania er begrepene kjente og argumentasjon er den samme som vi har benyttet siste årene i vår vektlegging av behovet for digitalisering. En vesentlig endring er fokus på Microsoft cloud og den investering som Microsoft har gjort de siste årene i datasentre verden over. Både oppbygging av datakraft, men også distribusjon til alle verdensdeler ble drøftet av Satya og her kommer Microsoft spesielt inn på skybaserte tjenester som Office365.


Dynamics 365 ble lansert under WPC som vil være CRM/AX integrert med Office365. Med dette skapes en «business productivity suite» i skyen. Sammen med Cortana Intelligent Service legges intelligens til Dynamics365 som gjør at blant annet rapportering med PowerBI vil bli langt mer effektivt fra et brukerståsted. ERP i skyen vil være en «Microsoft only» leveranse igjennom «public cloud services».


Dynamics365 er en sammenslåing av CRM og ERP. En «pay as you go model» hvor du enten kan starte i ERP enden (finans) eller i CRM enden. Dynamics365 vil integreres mot AppSource, og AppSource er ISV biblioteket til Microsoft.


Windows10 – nye Enterprise versjoner ble lansert og begrepet «mixed reality» ble introdusert. Windows10 plattformen kombinert med Hololens (VR) teknologi muliggjør «mixed reality» og bruk av programvare i avansert virtuell fremtidige arbeidssituasjoner vil endre måten vi utfører oppgaver.


Keynote brukte mye tid på «journey to the cloud»og fokus på cloud var også gjennomgående i alle sesjoner under WPC – uansett hvilket tema. Microsoft cloud services med Azure, Office365, Dynamics365 og Cortana Intelligens platform levert på 32 datasentre over hele verden er en «compelling story». Distribuerte sentre i nærheten av alle store markeder og som tar hensyn til lokale behov for sikkerhet - Microsoft legger stor vekt på «local trusted cloud» med lokale sertifiseringer.


«Infrastructure as a service» (IAAS) med Azure og «platform as a service» med Azure tjenester som utvides både i dybde og bredde i forhold til krav fra «Enterprise» kunder og krav til «management services» av skytjenester. Det er ingen tvil om at Microsoft skal i skya med alle produkter og tjenester, det gjelder også AX.


Den tradisjonelle AX forhandlerens tid er forbi, det kreves nye innsatser og ny kompetanse. Advania har forutsetningene på vår side:

- Vi skal ta «end-to-end» tilnærming på vårt tjenestetilbud innenfor utvalgte vertikaler

- Vi skal selge skybaserte tjenester og fullt utnytte Microsoft plattformen

- Vi skal utvide og styrke vårt løsningskonsept med Microsoft og utvalgte ISV

- Vi skal bygge vår egen IP med Dynamics. PowerApps, PowerBI og Appsource for å skape en differensiert tjeneste

- Vi skal bygge kompetanse for å bidra med digitalisering av kunde/prospects forretningsprosesser


Alt i alt var dagene i Toronto lærerike og ga inspirasjon til videre forretningsutvikling. I Advania ser vi frem til å anvende kunnskapen til det beste for våre kunder.