Rett og galt om håndtering av sikkerhetshullene "Meltdown" og "Spectre"

Nyheter
08.01.2018
Forrige uke ble det avslørt to alvorlige sårbarheter i de aller fleste klienter og servere i verden, uavhengig av operativsystem. Det verserer misforståelser i mange virksomheter om hvordan man kan beskytte seg mot disse angrepene. Advania’s sikkerhetsekspert Karim El-Melhaoui forklarer;

Mange IT avdelinger jobber i disse dager på spreng med å fikse sikkerhetshullene som er avslørt, ordene Meltdown og Spectre har vært buzzword som har preget mange over helgen.

-Det ser ut til å herske en oppfatning hos mange om at det holder å patche systemene. Dette er ikke tilfellet med sårbarhetene som nå er avdekket. Det kreves manuell interaksjon for at sikkerhetshullene skal tettes fullstendig, noe veldig mange ikke ser ut til å være klar over.

Les mer på Karims blogg https://entmobsec.com/2018/01/07/the-ultimate-guide-to-protecting-against-meltdown-cve-2017-5754-on-windows/ og følg ham på Twitter (https://twitter.com/KarimElMelhaoui).


Trenger din virksomhet hjelp til å sikre virksomheten mot Meldown og Spectre?
Ta kontakt med Karim El-Melhaoui (karim.melhaoui@advania.no) eller Oddvar Håland Moe (oddvar.moe@advania.no) for rådgiving og praktisk hjelp.
Tilbake
Bilde med nyheter