Goldman Sachs fond kjøper majoriteten av Advania

Nyheter
15.02.2021

Midler forvaltet av Goldman Sachs Merchant Banking Division (“Goldman Sachs”) skal sammen med ledelsen, VIA Equity og andre reinvesterte aksjonærer anskaffe et flertall av aksjene i Advania AB (“Advania” eller “Selskapet”).

Advania, med hovedkontor i Stockholm, er en ledende IT-leverandør i Nord-Europa med virksomhet i Sverige, Island, Norge, Danmark og Finland.
Takket være fantastiske ansatte, mangeårige relasjoner med kunder og pågående megatrender med digitalisering, har selskapet levert mer enn 20% vekst årlig de siste 5 årene. Advanias omsetning i dag overstiger 5 milliarder svenske kroner. De nye eierne prøver å øke Advanias vekst ytterligere både organisk og gjennom oppkjøp.
 
Advania, en ledende leverandør av komplette IT-løsninger i Nord-Europa, kunngjorde i dag at fond forvaltet av Goldman Sachs har nådd en endelig avtale om å anskaffe en majoritetsandel i selskapet sammen med ledelsen, VIA Equity og andre reinvesterte aksjonærer, underlagt vanlig nedleggelse betingelser og myndighetsgodkjenninger. Økonomiske detaljer om transaksjonen ble ikke offentliggjort.

Advania har i dag hovedkontor i Stockholm med en arv som dateres tilbake til Island i 1939. Selskapet er en ledende IT-leverandør med tilstedeværelse i alle nordiske land og leverer forretningskritiske IT-løsninger for å møte alle kundenes behov. Den unike kundesentriske forretningsmodellen har ført til markedets beste kundetilfredshet og rask vekst.
 
Transaksjonen bekrefter den ledende posisjonen som Advania har oppnådd i markedet. Med tilgang til ressurser, relasjoner og ekspertise hos Goldman Sachs og VIA Equity, er selskapet godt posisjonert for å akselerere organisk vekst ytterligere og fortsette sin sterke historie med fusjoner og oppkjøp, samtidig som den opprettholder den eksepsjonelt sterke kulturen som har vært nøkkelen til å levere førsteklasses kundetilfredshet og tiltrekke seg nytt talent.
 
Advania har for tiden en omsetning på mer enn 5 milliarder SEK og har levert mer enn 20% vekst årlig de siste fem årene. Selskapet har 1400 ansatte på 27 steder i fem land.
 
Advanias administrerende direktør Mikael Noaksson sier:
“Goldman Sachs er verdensledende innen private equity, med en sterk historie med investeringer i teknologisektoren og i Norden. Å jobbe med dem er ikke bare et bevis på hva vi har oppnådd, men også et løfte til alle her på Advania om at vår fortsatte reise vil være både spennende og full av nye muligheter. Det viktigste er at vi kan holde oss til vårt grunnleggende oppdrag: å være en ekte partner for alle kunder og en virkelig god arbeidsplass som fortsetter å tiltrekke seg de beste talentene. "
 
Michael Bruun, partner i Goldman Sachs, sier:
“Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med Advanias ledergruppe. Vi har vært veldig imponert over Advanias sterke talent, kultur og omdømme, samt selskapets overbevisende forretningsmodell og vekstvei. Sammen med ledelsen, VIA Equity og andre reinvesterte aksjonærer, ser vi frem til å akselerere Advanias vekst både organisk og gjennom oppkjøp. ”
 
Benjamin Kramarz, partner i VIA Equity sier:
“Vi har investert i Advania i litt over to år nå. Det er et utmerket selskap som vi ser frem til å fortsette å samarbeide med. Ledelsen har gjort en utmerket jobb med å skape den ledende nordiske IT-spilleren, og vi er glade for å fortsette reisen med dette fantastiske teamet. ”
 
Om Advania AB
Advania er et nordisk IT-selskap med virksomhet på 27 steder i Sverige, Island, Norge, Finland og Danmark. Selskapet fokuserer på å hjelpe kunder med å forbedre resultatene med innovativ bruk av de beste tilgjengelige IT-plattformene og tjenestene. Advania hjelper tusenvis av bedriftskunder, multinasjonale selskaper, myndigheter og offentlige institusjoner, store, små og mellomstore bedrifter i alle deler av samfunnet.
 
Advanias røtter går tilbake til 1939 da en islandsk entreprenør grunnla et verksted for kontorutstyr i Reykjavik. I de neste tiårene ble det utviklet tre separate filialer av IT-selskaper i tre nordiske land, Island, Sverige og Norge. I 2012 slo de seg sammen til ett selskap, og Advania ble dannet. For mer informasjon, besøk www.advania.com.
 
Om Goldman Sachs
Goldman Sachs Group, Inc. er en ledende global fullsidebank som tilbyr et bredt spekter av finansielle tjenester til en betydelig og diversifisert kundebase som inkluderer selskaper, finansinstitusjoner, myndigheter og enkeltpersoner. Selskapet ble grunnlagt i 1869 og har hovedkontor i New York og har kontorer i alle større finanssentre rundt om i verden. For mer informasjon, besøk www.gs.com.
 
Om VIA egenkapital
VIA equity er et ledende nordeuropeisk private equity-selskap med en vellykket historie med å bygge og transformere selskaper til ledende nasjonale og internasjonale aktører. VIA equity A / S forvalter fire fond, hvorav den siste har tildelt 175 millioner euro i kapital fra etablerte internasjonale investorer. VIA equity investerer i vellykkede selskaper innen programvare, IT, internett, teknologi, clean tech og tjenester. For mer informasjon, besøk www.viaequity.com.

For ytterlig informasjon:
Mikael Noaksson, CEO , Advania Group
E-post: mikael.noaksson@advania.com
Telefon: +46 76 140 00 80


Tilbake
Bilde med nyheter